REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyrobte si originální a poctivou domácí zmrzlinu s příchutí a obsahem cukru podle vlastní chuti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedním ze symbolů léta je zmrzlina. Pokud patříte k těm, kteří se bez ní neobejdou a musí mít v mrazničce stále dostatečnou zásobu, máme pro vás tip. Připravte si na každý den originální, poctivou a čerstvou zmrzlinu podle vlastní chuti. S kvalitními výrobníky zmrzliny je to hračka. Samotná příprava základu je otázkou několika minut a za méně než půl hodiny máte zmrzlinu či sorbet na stole nebo třeba v kornoutu. Například americký výrobce Cuisinart nabízí výrobníky ve dvou různých variantách. Před výběrem zvažte, který je pro vaše osobní potřeby a preference ideální.


Je libo banánovou, citronovou, mangovou, mátovou nebo jinou zmrzlinu? Jste vegan nebo čekáte návštěvu preferující veganskou stravu? Experimentujte a najděte tu správnou chuť, sami si zvolte množství cukru i poměr surovin, zkoušejte netradiční příchutě, které v žádném obchodě neseženete. Experimentujte se smetanovým, silně ovocným, tvarohovým nebo čistě vodovým základem, čokoládou nebo třeba oříšky. Sáhněte po čemkoli, co potřebujete zpracovat nebo co jste právě přinesli ze zahrady, lesa či obchodu.

 

Domácí výrobníky zmrzliny se dělí na dvě kategorie. První skupinu tvoří jednoduché přístroje, pro které je třeba ingredience předem zmrazit. Princip přípravy je jednoduchý – stačí zvolit suroviny a vložit je přímo v misce výrobníku zmrzliny do mrazničky alespoň na 12 hodin. Po vyjmutí vložíte misku do výrobníku, zapnete a za 25 minut je domácí zmrzlina s optimální konzistencí hotová. Tento typ přístrojů spotřebovává při výrobě minimum elektřiny.

Druhý, profesionální způsob, nevyžaduje fázi zamražení ingrediencí a zmrzlinu nebo sorbet připraví během přibližně 40 minut. Tato forma umožňuje přípravu ještě nadýchanější zmrzliny. S profesionálním výrobníkem můžete mít na stole každou hodinu novou příchuť čerstvě připravené zmrzliny.

 

3 tipy na domácí výrobníky zmrzliny

Základní varianta: Domácí výrobník zmrzliny a sorbetu Cuisinart ICE30BCE (3 390 Kč) na až 2 litry zmrzliny je nepostradatelným letní pomocníkem. Stačí si zvolit suroviny podle momentální chuti a přímo v nádobě zmrzlinovače je vložit na 12 hodin do mrazničky. Nádobu poté vložte do zmrzlinovače, zapněte a za pouhých 25 minut je na stole výborná domácí zmrzlina nebo sorbet dokonalé konzistence.

Dva druhy zmrzliny najednou: Nemůžete se s rodinou shodnout na příchuti nebo chcete míchanou zmrzlinu? Duální výrobník zmrzliny a sorbetu Cuisinart ICE40BCE (3 690 Kč) připraví dvě varianty zmrzliny najednou ve dvou litrových nádobách. Do každé z misek vložte ingredience a nechte zmrazit. Můžete vyrobit současně až litr čistě ovocné zmrzliny na vodovém základě a litr husté smetanové. Obě nádoby stačí následně založit do výrobníku a zapnout. Vestavěné lopatky zpracují za 25 minut oba základy do vláčných zmrzlin, které si můžete naservírovat ve formě kopečků třeba do kornoutu.

Profesionální zmrzlinovač ICE100E (9 990 Kč) ocení nejnáročnější milovníci zmrzliny. Bez jakéhokoli předmrazování surovin vyrobí za 40 minut podle volby nadýchanou zmrzlinu nebo hustší sorbet. V průběhu celého procesu mražení promíchává všechny vložené ingredience jedna ze dvou zvolených lopatek. První z nich přidá více vzduchu a výsledkem je nadýchaná a vláčná zmrzlina, při použití druhé získáte hustší zmrzlinu nebo sorbet. Po dokončení přípravy udržuje výrobník zmrzlinu dalších 10 minut v optimální konzistenci pro servírování. Pokud ji uložíte do mrazničky, získáte následně pevnější konzistenci zmrzliny.

Výrobníky zmrzliny Cuisinart jsou k dispozici u prodejců značky Cuisinart, mezi něž patří například Datart, Planeo, K+B Expert, OnlineShop a další.

 

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys CS je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean, Energy Sistem a další. Česká pobočka BaSys CS v poslední době významně rozvíjí také distribuční divizi prémiových domácích spotřebičů s aktuálně nabízenými značkami Laurastar a Cuisinart.

 

O společnosti Cuisinart:

Cuisinart® založil v roce 1973 Carl Sontheimer. Ten světu na výstavě v Chicagu představil revoluční food processor. Multifunkční kuchyňský pomocník se stal oblíbenou součástí domácností po celém světě. Dnes Cuisinart® kromě food processorů nabízí také kuchyňské roboty, deskové grily, kávovary, toustovače, vaflovače, mixéry, šlehače, nádobí, příbory a další pomůcky nebo příslušenství.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Startup Objednáme už digitalizoval přes 500 restaurací. Nyní brojí proti vysokým provizím dovážkových služeb

Zavedené donáškové firmy si účtují téměř třetinu z ceny každé objednávky. Český startup Objednáme, poskytující komplexní digitální objednávkový systém pro restaurace, chce skrze novou funkci restauracím usnadnit provoz vlastních rozvozů a snížit tak i cenu pro koncové zákazníky.

číst dále ...

Vedra jsou tu. Jaké potraviny vás spolehlivě ochladí?

Letní měsíce se v posledních letech nesou ve znamení vysokých teplot, které našemu organismu dlouhodobě nesvědčí. Jak si ulevit od veder, když nemůžeme skočit do bazénu a klimatizace zrovna není po ruce? Pomoci nám můžou i některé potraviny – a možná vás některé z nich svou „ochlazovací“ schopností překvapí.

číst dále ...

Jak uchovávat potraviny při převozu na chatu

Vyšší teploty potravinám přepravovaným v autě na chatu či chalupu příliš nesvědčí. Jiné řešení než právě tohle však mnohdy neexistuje, třeba když se vaše chata nachází mimo civilizaci nebo v malé vesničce bez obchodu. Správně provedený transport je však pro potraviny naprosto nezbytný, vzhledem k tomu, že i během velmi krátké chvilky v autě může vlivem nadměrného tepla dojít k jejich znehodnocení. Podívejte se na pár dobrých rad, jak postupovat, pokud chcete uchovat potraviny čerstvé.

číst dále ...

Cestovatel po Itálii: nová limitovaná bageta od Simply Fresh přijíždí s Fiatem 500 pro vás!

Letní počasí a prosluněné dny přímo vybízí k cestování do zahraničí. Pokud se ale letos k moři nedostanete, nemusíte být smutní. Značka Simply Fresh totiž připravila limitovanou edici baget s názvem Cestovatel po Itálii, která přinese kousek Itálie i k vám domů. Zapojit se navíc můžete do soutěže o Fiat 500. Novinka je dostupná na benzinových stanicích (např. Orlen a Tank Ono) nebo ve vybraných prodejnách (např. Žabka a Pont).

číst dále ...

Česko zná vítěze soutěže Chléb roku 2024 V Pardubicích byl překonán český chlebový rekord

Ve středu 12. června se v Pardubicích uskutečnil již 30. ročník největší tuzemské pekařské akce Dny chleba, kde se sešli pekařští odborníci, aby společně vybrali vítěze prestižní soutěže Chléb roku. Na místě bylo vystaveno celkem 272 druhů chleba, a jedná se tak o nový rekord, který posvětil zástupce Agentury Dobrý den, jež české rekordy spravuje. V samotné soutěži Chléb roku bylo posuzováno 113 různých chlebů.

číst dále ...

Jak poznat skutečně kvalitní olivový olej?

Španělsko je známé jako největší producent olivového oleje na světě a jejich výrobky jsou synonymem pro kvalitu a tradici. V tomto článku se zaměříme na dva klíčové faktory, které určují kvalitu olivového oleje – polyfenoly a aciditu. Dozvíte se, proč jsou tyto složky tak důležité pro vaše zdraví a jak ovlivňují chuť a trvanlivost oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.