REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyměňte dětem cukr za med

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Děti mají rády sladkosti. A že si mají v dnešní době z čeho vybírat. Většinou to dojde až tak daleko, že si u rodičů „něco dobrého“ velmi šikovně vyloudí. Na trhu je tolik dobrot, které mohou uspokojit jejich mlsné jazýčky. Proč ale sahat na sladké, které je plné bílého rafinovaného cukru, který pro lidský (zejména ten dětský) organismus není nijak prospěšný, když je k dostání přírodní med? Podívejte se, proč je med od včelařů a jejich včel lepší než cukr!


Cukr jako droga

Už se vám stalo, že jste měli neovladatelnou chuť na něco sladkého a po dlouhém boji se svojí vůlí jste podlehli? Přesně za tyto stavy může konzumace bílého cukru, který v organismu podporuje výskyt kvasinek, jak prokázaly mnohé odborné studie. Právě kvasinky ovlivňují naše pocity tím, že vyvolávají touhu po další dávce cukru. Vzpomeňte si tedy, kolik práce jste v těchto chvílích měli sami se sebou. U dětí je tato závislost mnohem hůř odbouratelná než u dospělých.

 

 

Všechno dobré pryč z těla!

Cukřík je sice velkým lákadlem pro sladkostmi posedlé ratolesti, nemá ale dobrý dopad na jejich fyzické a psychické zdraví. Důsledkem nadměrné konzumace cukru může být úbytek minerálů – vápník, hořčík, fosfor nebo železo. Ani důležité vitamíny skupiny B se v těle kvůli cukru neudrží. Dítě také může mít problémy se soustředěním, imunitou nebo vyvážeností svých emocí.

Příroda pomáhá

Pokud vaše děti rády mlsají, dopřejte jim sladkou chuť medu se všemi jeho benefity. Med posiluje imunitní systém, zmírňuje příznaky nemocí dýchacích cest, urychluje průběh infekcí a podporuje trávení. Navíc je přírodním zdrojem kvalitní energie, chrání od bacilů a nemocí, což se hodí zejména na podzim, kdy se děti vrací do škol a školek. Kdyby je ale náhodou nějaká ta nemoc dohnala, je možnost sáhnout nejenom po čaji s medem, ale také po léčivech, které tento přírodní zázrak obsahují.

Jak na med?

Malý mlsoun může med olizovat ze lžičky nebo si jej sám může nadávkovat z praktického dávkovače v podobě medvídka Medík Medokomerc do své oblíbené kaše nebo jen tak na rohlík s máslem. Pokud je ale k dispozici šikovná maminka kuchařka, může med využívat i při vaření nebo pečení.

Poznámka redakce:

Tip na med v balení, které děti milují: Děti si určitě zamilují roztomilé balení medu v obalu medvídka od značky Medokomerc, který díky svému praktickému uzávěru umožní dětem snadnou manipulaci při dávkování medu. Děti med milují pro jeho sladkou chuť, ale med je především plný výživných látek, ne nadarmo se o něm mluví jako o elixíru života. S medem v praktickém balení v podobě medvídka, bude příprava svačiny pro děti zábava. Bez rizika pocintání medem si s medvídkem osladí svou oblíbenou kaši, bílý jogurt nebo si dopřejí klasickou dobrotu v podobě chleba s máslem a medem.

Doporučená maloobchodní cena medu Medík Medokomerc je: 55 Kč

Dostupný ve vybraných supermarketech a hypermarketech v České a Slovenské republice.

Zdroj: www.medokomerc.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Víte, jak správně opékat špekáčky?

Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na tuhle oblíbenou letní večeři stali profíky. Jestli chcete zažít tak chutný táborák jako kdysi, držte se našeho návodu. Podíváme se na rozdíl mezi špekáčkem a buřtem, ukážeme si, jak na správné naříznutí a poradíme, kde se vám špekáček nejlépe opeče.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Letos na gril: jedině mleté kuřecí maso

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa. Je chutné, lehce stravitelné a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Drůbežářský závod Klatovy nabízí Kuřecí mleté maso stehenní 100% masa, které nyní můžete zakoupit v obchodech Lidl, Tesco Kaufland. Díky kvalitnímu zpracování a dodržování přesných zásad při zpracování výrobku se jedná o jedno z nejkvalitnějších mletých mas na českém trhu. Šťavnatý, chutný a přitom lehký hamburger z Drůbežářského závodu Klatovy je vrcholem každé grilovací sezony. A navíc: najdete zde i tipy na veřejná grilovací místa ve vybraných městech České republiky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy