Rychlý recept na vepřovou panenku opečenou na pánvi na oleji potřenou hořčicí a rajčatovým protlakem. Orestované plátky masa pak servírované potřené sosíkem z pánve a posypané naskanou cibulí.
- 8-14 ks plátků vepřové panenky
- 6-8 lžic plnotučné hořčice
- 6-8 lžic rajčatového protlaku
- olivový olej
- na drobno pokrájená cibule
- miska hrášku
- tatarská omáčka
- celerové hranolky
Plátky panenky potřeme z jedné strany hořčicí a trochou rajčatového protlaku. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme plátky masa, opékáme nejprve potřenou stranou, z druhé strany maso také pořeme hořčicí a protlakem. Plátky masa servírujeme potřené sosíkem z pánve, posypané nasekanou cibulí spolu s celerovými hranolky, hráškem a odlehčenou tatrskou omáčkou.
Zdroj: www.naturhouse-cz.cz