REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Už jste našli drink, který vám sedí? Frank Sinatra si ho namíchal sám

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Důvod k oslavám se vždycky najde a co si budeme nalhávat, většinu oslav doprovází drinky s aspoň kapkou alkoholu. Kvalitnímu drinku se nevyhýbají slavné osobnosti ani členové královských rodin. Zjistěte, co nesmí chybět v Buckinghamském paláci, kdo bedlivě počítal počet kostek ledu ve skleničce, nebo čím byste zapůsobili na sex symbol své doby, Marylin Monroe.


Připijte si do nálady s Marilyn Monroe

Přestože v komediálním snímku „Někdo to rád horké“ shání Marilyn Monroe, neboli Sugar, k lahvi bourbonu chybějící vermut a led pro přípravu drinku Manhattan, ve skutečnosti si herečka pochutnávala na mnohem jemnějším alkoholu. Mnozí z jejích přátel by jistě potvrdili, že když si měla Marilyn vybrat nějaký drink, vždycky zvolila suché a aromatické šampaňské víno. To ostatně potvrzuje i její vyjádření z roku 1953, kdy řekla, že chodí spát s několika kapkami Chanel No.5 a ráno se probouzí se sklenkou šampaňského.

 

 

Povzneste drink o stupeň výš s Frankem Sinatrou

Ačkoliv je Frank Sinatra primárně popisován jako zpěvák a muzikant, jeho pozoruhodný život zahrnuje také neméně významnou hereckou kariéru. K tomu čtyři manželství a jednu životní lásku, která se jmenovala Jack Daniel’s. Začalo to v roce 1947, když Frank posedával v jednom New Yorském baru. Od svého přítele, komika Jackieho Gleasona, chtěl doporučit drink, který mu pomůže upustit páru. Jackie mu na to řekl: „Jack Daniel’s. To je přesně to, čím bys měl začít.“ A tak vznikl příběh, v němž má tato americká whiskey v životě Franka Sinatry své nezastupitelné místo.

 

 

Umíchejte si Frank’s Way, drink podle Franka Sinatry:

Ingredience:

  • 3 kostky ledu
  • 50 ml Jack Daniel’s whiskey
  • 100 ml neperlivé vody

Postup:

Do sklenice na whiskey vložte 3 kostky ledu. Na výběru sklenice si dejte záležet, Frank Sinatra byl fanouškem elegantního broušeného skla. Věřil, že hezká sklenice povznese zážitek z alkoholu ještě o stupeň výš. Přidejte 50 ml Jack Daniel’s whiskey. Nakonec přilijte 100 ml kvalitní neperlivé vody. Ani o kapku víc, Frank by se Vás zeptal, zda se chcete napít, nebo umýt. Padesáti letému přátelství Jack Daniel’s a Sinatry vzdává hold i limitovaná edice Sinatra Select, která zraje ve speciálně upravených sudech s hlubšími drážkami.

Recept nejen na Frank’s Way, drink podle Franka Sinatry, ale i další koktejly a jiné míchané nápoje, najdete v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Studené alkoholické nápoje

 

 

Decentní aperitiv s královnou Alžbětou II.

Dostat se trochu hlouběji do britské monarchie, je oříškem i pro toho největšího fanouška. Získat nějaké pikantnosti o jakémkoliv členu královské rodiny není vůbec lehké, natož o samotné královně. Tušili jste, že její oblíbený drink má ginový základ? Přesněji řečeno, jde o koktejl z ginu a dubonettu, což je sladký vinný aperitiv. K tomu kostku ledu a poctivý plátek citronu. Tímto drinkem odstartuje královna Alžběta každý oběd. V pět hodin odpoledne už se ovšem těší na tradiční černý čaj se sušenkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy