REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Už jste našli drink, který vám sedí? Frank Sinatra si ho namíchal sám

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Důvod k oslavám se vždycky najde a co si budeme nalhávat, většinu oslav doprovází drinky s aspoň kapkou alkoholu. Kvalitnímu drinku se nevyhýbají slavné osobnosti ani členové královských rodin. Zjistěte, co nesmí chybět v Buckinghamském paláci, kdo bedlivě počítal počet kostek ledu ve skleničce, nebo čím byste zapůsobili na sex symbol své doby, Marylin Monroe.


Připijte si do nálady s Marilyn Monroe

Přestože v komediálním snímku „Někdo to rád horké“ shání Marilyn Monroe, neboli Sugar, k lahvi bourbonu chybějící vermut a led pro přípravu drinku Manhattan, ve skutečnosti si herečka pochutnávala na mnohem jemnějším alkoholu. Mnozí z jejích přátel by jistě potvrdili, že když si měla Marilyn vybrat nějaký drink, vždycky zvolila suché a aromatické šampaňské víno. To ostatně potvrzuje i její vyjádření z roku 1953, kdy řekla, že chodí spát s několika kapkami Chanel No.5 a ráno se probouzí se sklenkou šampaňského.

 

 

Povzneste drink o stupeň výš s Frankem Sinatrou

Ačkoliv je Frank Sinatra primárně popisován jako zpěvák a muzikant, jeho pozoruhodný život zahrnuje také neméně významnou hereckou kariéru. K tomu čtyři manželství a jednu životní lásku, která se jmenovala Jack Daniel’s. Začalo to v roce 1947, když Frank posedával v jednom New Yorském baru. Od svého přítele, komika Jackieho Gleasona, chtěl doporučit drink, který mu pomůže upustit páru. Jackie mu na to řekl: „Jack Daniel’s. To je přesně to, čím bys měl začít.“ A tak vznikl příběh, v němž má tato americká whiskey v životě Franka Sinatry své nezastupitelné místo.

 

 

Umíchejte si Frank’s Way, drink podle Franka Sinatry:

Ingredience:

  • 3 kostky ledu
  • 50 ml Jack Daniel’s whiskey
  • 100 ml neperlivé vody

Postup:

Do sklenice na whiskey vložte 3 kostky ledu. Na výběru sklenice si dejte záležet, Frank Sinatra byl fanouškem elegantního broušeného skla. Věřil, že hezká sklenice povznese zážitek z alkoholu ještě o stupeň výš. Přidejte 50 ml Jack Daniel’s whiskey. Nakonec přilijte 100 ml kvalitní neperlivé vody. Ani o kapku víc, Frank by se Vás zeptal, zda se chcete napít, nebo umýt. Padesáti letému přátelství Jack Daniel’s a Sinatry vzdává hold i limitovaná edice Sinatra Select, která zraje ve speciálně upravených sudech s hlubšími drážkami.

Recept nejen na Frank’s Way, drink podle Franka Sinatry, ale i další koktejly a jiné míchané nápoje, najdete v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Studené alkoholické nápoje

 

 

Decentní aperitiv s královnou Alžbětou II.

Dostat se trochu hlouběji do britské monarchie, je oříškem i pro toho největšího fanouška. Získat nějaké pikantnosti o jakémkoliv členu královské rodiny není vůbec lehké, natož o samotné královně. Tušili jste, že její oblíbený drink má ginový základ? Přesněji řečeno, jde o koktejl z ginu a dubonettu, což je sladký vinný aperitiv. K tomu kostku ledu a poctivý plátek citronu. Tímto drinkem odstartuje královna Alžběta každý oběd. V pět hodin odpoledne už se ovšem těší na tradiční černý čaj se sušenkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

10 tipů pro zdravější stravování v roce 2021: Jak odlehčit jídelníček po vánočním hodování

Jedním z nejčastějších předsevzetí do nového roku bývá redukce hmotnosti po vánočních svátcích. Mnoho lidí se tak uchýlí ke snížení příjmu kalorií na minimum, což ale nepředstavuje ideální řešení. Drastické omezení stravy většinou vede k nechvalně známému jojo efektu. Znovu nabrání ztracené váhy může navíc demotivovat natolik, že jediným výsledkem bývá návrat k původním stravovacím návykům. Existuje však několik základních pravidel, které pomohou nejen se shozením přebytečných kil, ale také k větší pestrosti jídelníčku.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Zdravé pečení může být chutné, ale je třeba vědět, jak na něj

Nabídkou zdravých dortů se zaplnily tabule kaváren i restaurací. Přijít do podniku, který by nenabízel chutný zdravý dort, se dnes už jen tak nestane. Možná že jste zdravým dortům v oblíbené kavárně dali šanci a oblíbili si je, jen doma je ne a ne upéct. Profesionální cukrářka Olga Ceralová potvrzuje, že u zdravého pečení opravdu záleží, jestli víte, jak na něj.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy