REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Radetzky Václav

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polní maršálek Jan Josef Václav Radetzky (1766 – 1858).


Radecký proslavil jídlo „vídeňský řízek“. Zatímco potlačoval v Itálii vlastenecké hnutí, pochutnával si maršálek také na zvláštním pokrmu a zmínil se o tom císaři. Ten věnoval tomuto hlášení zaslouženou pozornost a tak se Wiener Schnitzel stal posléze specialitou rakouské kuchyně.

Vídeňský telecí řízek se připravuje z telecí kýty nakrájené na plátky, maso naklepeme, okraje nasekneme, aby se nám nekroutily, po obou stranách osolíme a obalujeme v mouce, v mléce s rozkverlanými vejci a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách do červena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy