REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvaroh, rady a tipy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvaroh v kuchyni a jak na něj.


  • Jestliže jsme tvaroh příliš zředili, přidáme do něj dvě lžíce bramborové moučky. Tvaroh se nerozteče a je velmi chutný.
  • Jestliže jsme zjistili při přípravě moučníků, že máme doma málo tvarohu, nastrouháme do něj trochu vařených brambor. Tvarohu přibude, lépe se spojí a bude jemnější.
  • Tvaroh zvyšuje látkovou výměnu ve svalech, buňkách a orgánech těla, zpevňuje zuby, pročišťuje játra a stará se o zdravou žaludeční flóru. Je nevyhnutelnou součástí diet při cukrovce, zvýšeném obsahu tuku v krvi, dně, vysokém krevním tlaku a nadváze. Ve spojení s nakrájeným česnekem snižuje krevní tlak.
  • Zbude-li nám tvaroh, osolíme je, přidáme kmín, napěchujeme do hrnce, povážeme motouzem a necháme uležet. Zbytek tvarohu můžeme také uložit do mrazáku, kde vydrží až jeden měsíc a je kdykoliv připraven k dalšímu použití.
  • Těsto na které chceme dát tvarohovou náplň, poprášíme moukou. Těsto tak od tvarohu nevlhne a dobře se propeče.

Autor: Jaroslav Vašák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy