REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tipy na chuťovky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žádný slavnostní raut bez nich není dokonalý. Chuťovky jsou nedílnou součástí Silvestovského menu, ale nesmí chybět ani na běžných narozeninových oslavách. Existuje tisíce variací a tak v tomto článku najdete opravdu jen nepatrné množství tipů.


Rybí I

Uvařenou nebo pečenou rybu bez kostí rozmixujeme se žervé (měkký sýr), ochutíme nadrobno nastrouhaným křenem, mletým bílým pepřem, solí a zjemníme trochou ušlehané smetany. Směs natíráme na kolečka rohlíků a ozdobíme osminkou rajčete.

Rybí II

Kolečka rohlíků potřeme máslem, poklademe kousky kyselé ryby nebo řezy z uzených ryb (makrela, tuňák, platýs – bez kostí a kůže) a zdobíme sterilovanou cibulkou.

Rybí III

Kolečka rohlíků potřeme sardelovým máslem (ke změklému máslu přidáme 2 najemno rozetřená sardelová očka nebo sardelovou pastu, mletý bílý pepř a nadrobno nasekanou petrželku a vše promícháme), položíme na ně sardelová očka a zdobíme rozkrojenými na půlky olivami plněnými paprikou.

Játrové s brusinkami

Játrovou paštiku našleháme s máslem a natíráme kolečka rohlíků touto směsí. Posypeme jemně nastrouhaným křenem a zdobíme brusinkami.

S anglickou slaninou

Kolečka rohlíků namažeme máslem, poklademe malými plátky libové anglické slaniny, které jsme obalili v mleté paprice, na kolečka nakrájenou cibulí a sterilovanými žampiony.

Plněný celer

Duté řapíky celeru naplníme ochuceným krémovým sýrem.

Hroznové víno s nivou

Smícháme stejné množství nivy a másla, velké bobule zeleného nebo i červeného hroznu rozpůlíme, naplníme směsí a opět obě půlky spojíme.

Houby plněné paštikou

Z malých sterilovaných žampionů odkrojíme nožičky a pak vzniklé důlky naplníme paštikou.

Šunka s kiwi

Čtvrtky oloupaného kiwi zabalíme do tenkých plátků uzené šunky u upevníme párátkem.

Slaninové copánky

Tenké proužky uzené slaniny stočíme s proužky listového těsta do copánků, pečeme cca 15 minut, při teplotě kolem 200 °C, dozlatova.

Toasty s kuřecími játry

Kuřecí játra krátce podusíme na troše másla a sherry, nakrájené kousky toastů pak natřeme játry a zdobíme párátky.

Autor: Jaroslav Vašák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře. Potřebujete jen vyzrálé maso a správně rozehřátý gril

Slunce příjemně hřeje, zahrada ožívá čerstvě zelenou trávou a barevnými květy a všem milovníkům dobrého jídla začíná sezóna venkovního grilování. Je čas vytáhnout zaprášené grily z kůlny a věnovat jim trochu pozornosti a nakoupit uhlí a další nezbytnosti, bez kterých se žádný mistr grilu neobejde. V článku najdete také tipy, jak si vykouzlit dokonalý steak jako od profesionála.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Netradiční recepty ze zeleniny

Ani vás už nebaví neustálé vymýšlení receptů? Rádi byste uvařili něco nového, chutného, barevného a zároveň plného vitamínů? Sáhněte do spíže po zelenině a zkuste tentokrát připravit netradiční pokrmy, které zachutnají nejen vám, ale celé rodině!

číst dále ...

Jak na přípravu domácích burgerových housek

Radí Pavel Meduna, vedoucí pekařství hypermarketů Globus. Receptů na domácí bulky existuje velké množství, nikdy ale neuděláte špatně, když se budete držet osvědčeného receptu vycházejícího z kynutého těsta. Housky jsou díky tomu vláčné a nadýchané a zároveň není potřeba velké množství surovin.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy