REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýry v kuchyni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rady a tipy jak na sýry při jejich kuchyňské upravě.


  • Ideálním místem pro skladování sýrů je vlhký sklep. Jelikož jej však málokdo z nás má k dispozici, musíme sýry uchovávat v chladničce. I tak však můžeme zabránit tomu, aby sýr vysychal, pokud jej zabalíme do navlhčené utěrky.
  • Máme-li sýr tvrdý, a ještě k tomu rozdrobený na kousky, pak nejde téměř vůbec strouhat. Existuje ale snadná pomoc. Struhadlo lehce potřeme jedlým olejem, a pak se dějí doslova zázraky. Je-li sýr okoralý potom ho namočíme na potřebnou dobu do mléka, kde znovu krásně zvláční.
  • Aby sýr při smažení vytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.
  • Nespotřebované tvrdé sýry před uskladněním potřeme na řezu olejem, aby nevysychaly. Můžeme je také zabalit do ubrousku namočeného ve slané vodě nebo pivu.
  • Je-li sýr suchý, namočíme ho na několik hodin do mléka.
  • Když nám ztvrdne sýr, je dobré ho na několik hodin namočit do sladkého mléka. Tvrdší sýr uchováme v utěrce namočené v octě, ztvrdlé okraje sýru zjemníme olejem.

Autor: Jaroslav Vašák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy