Další inspirace v podobě návrhu Vánočního menu servírovaného dle gastronomických pravidel. Jde jen o návrh, kdy můžete například hlavní chod zaměnit za jiný, pokud nejíte ryby. Ovšem i výběr nápojů je jen a jen na vás!
Menu – předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!
Aperitiv:
Becherovka
Předkrm:
bílé víno: Sauvignon, oblast …… , ročník …..
Polévka:
Dunajská štědrovečerní polévka
bílé víno: Veltlínské zelené, oblast …… , ročník …..
Hlavní chod:
Kapr smažený v nadýchaném těstíčku, bramborový salát vídeňský
bílé víno: Sauvignon, oblast …… , ročník …..
Dezert:
Vánoční cukroví, ovoce (jablka, broskve, pomeranče, banány …)
sekt (demi-sec) a káva
Digestiv:
Becherovka, Vaječný likér …