REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štědrovečerní menu III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další inspirace v podobě návrhu Vánočního menu servírovaného dle gastronomických pravidel. Jde jen o návrh, kdy můžete například hlavní chod zaměnit za jiný, pokud nejíte ryby. Ovšem i výběr nápojů je jen a jen na vás!


Menu – předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Aperitiv:

Becherovka

Předkrm:

Šunka s karí omáčkou

bílé víno: Sauvignon, oblast …… , ročník …..

Polévka:

Dunajská štědrovečerní polévka

bílé víno: Veltlínské zelené, oblast …… , ročník …..

Hlavní chod:

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku, bramborový salát vídeňský

bílé víno: Sauvignon, oblast …… , ročník …..

Dezert:

Vánoční cukroví, ovoce (jablka, broskve, pomeranče, banány …)

sekt (demi-sec) a káva

Digestiv:

Becherovka, Vaječný likér …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy