REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slow Food

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V překladu znamená pomalé jídlo. Toto hnutí založené v 80 letech v Itálii má ve svém znamení šneka.


Zakladatelé Slow Foodu chtěli vytvořit protipól tak známému Fast Foodu. Hamburgery, hranolky, klobásy a další rychlá jídla z okénka, tento trend dovežený z amerického prostředí dnes zcela zničil některé typické hospůdka a bary po celé evropě a i u nás mnoho uspěchaných strávníků zajde raději na skok do Fast Foodu, než aby si v klidu poobědval v některé příjemné, útulné restauraci s klasickou zdravou nabídkou jídel. Tvrdím, že na na dobré jídlo si člověk musí umět počkat a pokrmy vydávané do pár minut sice zaženou hlad, ale za jakou cenu?

Sdružení pomalých jedlíků prosazuje především to, aby si člověk jídlo vklidu vychutnal, a dostal na talíř co nejkvalitnější pokrm. Podporuje regionální zamědělce, pěstující ovoce, zeleninu a víno. Kladou důraz na tradiční metody zpracování potravin a hlavně na jejich vysokou kvalitu.

Dnes má hnutí „Slow Food“ vice jak 70 000 členů po celém světě. I v české republice má toto hnutí své zastoupení. Více se dozvíte na: www.slowfood.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy