REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sklenice plná osvěžení: vytvořte si ledové kostky do limonády, smoothie nebo kávy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Léto je tu a s ním i horké dny. Připravte sobě a vašim blízkým příjemné osvěžení lahodící nejen oku, ale i chuťovým pohárkům. Povzneste vaše limonády, kávu i drinky na vyšší úroveň díky originálním ledovým kostkám a užijte si léto plné jedinečného osvěžení s celou rodinou a přáteli.


V létě je třeba dbát na pitný režim. Na ten bychom sice měli myslet během celého roku, avšak v době horkých dní je to jedno z hlavních témat. Denně se doporučuje vypít 2 až 3 litry tekutin, při sportu a vysokých venkovních teplotách je pak třeba pít ještě o něco víc. Kontrolovat pitý režim je důležité také u dětí, které mu nevěnují příliš pozornosti. Ideální je pít čistou vodu. Tu lze ochladit několika kostkami ledu, které ze zdánlivě obyčejného pití mohou při troše snahy a fantazie udělat drink „par excellence“.

Už jste někdy zkusili zamrazit do ledu kousky ovoce, zeleniny nebo bylinky? Pokud ne, určitě to letos vyzkoušejte. Je to rychlé, snadné a originálně připraveným drinkem překvapíte nejen děti, ale i návštěvu.

 

 

Ovocné kostky pro každý drink

Fantazii se meze nekladou. Do ledových kostek můžete zkusit zamrazit téměř cokoliv. Z ovoce se hodí to nepoškozené a pevnější jako jsou jahody, broskve, lesní ovoce, rybíz nebo meloun, nebojte se ale ani exotičtějších plodin jako je mango nebo ananas. Použít můžete i ovoce rozmixované nebo třeba vymačkanou šťávu z limety a citrusů. Ledové kostky s kousky ovoce se výborně hodí do obyčejné vody, ledových čajů, domácích limonád i smoothie. Ty skvěle doplní i zamražené ovocné šťávy. Pokud si vyhrajete s barvami, můžete dosáhnout i dvou nebo vícebarevných kostek. Stačí tvořítko na led z poloviny naplnit ovocným džusem, nechat zamrazit a poté doplnit šťávou jiné barvy a opět nechat dobře zamrazit.

 

Zázvor i aloe vera

Čaj i smoothie výborně zchladí kostky ledu s utřeným zázvorem, které jim dodají speciální chuť. Dobře poslouží i aloe vera. To stačí nakrájet na malé kousky a z poloviny zalít vodou. Nejen že se aloe vera ledové kostky hodí do nápojů, ale v případě spálení od sluníčka příjemně osvěží a zchladí i vaši pokožku.

 

Co zahrada dá

Nebojte se zamrazit ani zeleninu, bylinky nebo květy, vždyť v létě je jich plná zahrada. Ze zeleniny se výborně hodí do vody i limonád okurka, z bylinek pak máta, meduňka, levandule nebo třeba rozmarýn. Než dáte bylinky s vodou zamrazit, jemně je pomačkejte, lépe vám pak nápoj provoní. Chcete oslnit a překvapit vaši návštěvu? Zamrazte do vody barevné jedlé letní květy. Vizuálně, chuťově i aromaticky krásně doplní jakýkoliv vámi servírovaný drink.

 

 

Speciální dětská edice

Překvapte děti speciálním letním drinkem. Použít můžete kostky s kousky ovoce nebo ovocnou dření, specialitou jsou i kostky se zamraženými bonbony. To je to pravé letní dětské osvěžení. Zkuste do ledu zamrazit třeba želatinové medvídky Haribo Goldbären. Ty mají rozmanité ovocné příchutě a děti budou ze speciálního pití nadšené. Doplňování pitného režimu bude hned větší zábava.

 

Zbytky nevyhazovat

Zbyl vám v lednici jogurt, nedopité mléko nebo trocha smetany? Zamrazte je. Mléčné kostky skvěle doplní smoothie, zmrzliny i míchané ovocné a mléčné nápoje. Uvařili jste si ráno více kávy? Zamrazte jí. Takové kostky oceníte ve vaší oblíbené kávě, kterou příjemně ochladí, ale nezředí, nebo v kávě ledové. Pokud máte trošku času, zkuste si s kávovými ledovými kostkami ještě trochu vyhrát. Tvořítko naplňte z poloviny kávou a nechte zamrazit, poté doplňte kokosovým mlékem a opět nechte zmrazit. Vzniknou vám tak dvoubarevné kostky, které se hodí do ledové kávy i obyčejného mléka.

 

Recepty k tématu:

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy