REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sklenice plná osvěžení: vytvořte si ledové kostky do limonády, smoothie nebo kávy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Léto je tu a s ním i horké dny. Připravte sobě a vašim blízkým příjemné osvěžení lahodící nejen oku, ale i chuťovým pohárkům. Povzneste vaše limonády, kávu i drinky na vyšší úroveň díky originálním ledovým kostkám a užijte si léto plné jedinečného osvěžení s celou rodinou a přáteli.


V létě je třeba dbát na pitný režim. Na ten bychom sice měli myslet během celého roku, avšak v době horkých dní je to jedno z hlavních témat. Denně se doporučuje vypít 2 až 3 litry tekutin, při sportu a vysokých venkovních teplotách je pak třeba pít ještě o něco víc. Kontrolovat pitý režim je důležité také u dětí, které mu nevěnují příliš pozornosti. Ideální je pít čistou vodu. Tu lze ochladit několika kostkami ledu, které ze zdánlivě obyčejného pití mohou při troše snahy a fantazie udělat drink „par excellence“.

Už jste někdy zkusili zamrazit do ledu kousky ovoce, zeleniny nebo bylinky? Pokud ne, určitě to letos vyzkoušejte. Je to rychlé, snadné a originálně připraveným drinkem překvapíte nejen děti, ale i návštěvu.

 

 

Ovocné kostky pro každý drink

Fantazii se meze nekladou. Do ledových kostek můžete zkusit zamrazit téměř cokoliv. Z ovoce se hodí to nepoškozené a pevnější jako jsou jahody, broskve, lesní ovoce, rybíz nebo meloun, nebojte se ale ani exotičtějších plodin jako je mango nebo ananas. Použít můžete i ovoce rozmixované nebo třeba vymačkanou šťávu z limety a citrusů. Ledové kostky s kousky ovoce se výborně hodí do obyčejné vody, ledových čajů, domácích limonád i smoothie. Ty skvěle doplní i zamražené ovocné šťávy. Pokud si vyhrajete s barvami, můžete dosáhnout i dvou nebo vícebarevných kostek. Stačí tvořítko na led z poloviny naplnit ovocným džusem, nechat zamrazit a poté doplnit šťávou jiné barvy a opět nechat dobře zamrazit.

 

Zázvor i aloe vera

Čaj i smoothie výborně zchladí kostky ledu s utřeným zázvorem, které jim dodají speciální chuť. Dobře poslouží i aloe vera. To stačí nakrájet na malé kousky a z poloviny zalít vodou. Nejen že se aloe vera ledové kostky hodí do nápojů, ale v případě spálení od sluníčka příjemně osvěží a zchladí i vaši pokožku.

 

Co zahrada dá

Nebojte se zamrazit ani zeleninu, bylinky nebo květy, vždyť v létě je jich plná zahrada. Ze zeleniny se výborně hodí do vody i limonád okurka, z bylinek pak máta, meduňka, levandule nebo třeba rozmarýn. Než dáte bylinky s vodou zamrazit, jemně je pomačkejte, lépe vám pak nápoj provoní. Chcete oslnit a překvapit vaši návštěvu? Zamrazte do vody barevné jedlé letní květy. Vizuálně, chuťově i aromaticky krásně doplní jakýkoliv vámi servírovaný drink.

 

 

Speciální dětská edice

Překvapte děti speciálním letním drinkem. Použít můžete kostky s kousky ovoce nebo ovocnou dření, specialitou jsou i kostky se zamraženými bonbony. To je to pravé letní dětské osvěžení. Zkuste do ledu zamrazit třeba želatinové medvídky Haribo Goldbären. Ty mají rozmanité ovocné příchutě a děti budou ze speciálního pití nadšené. Doplňování pitného režimu bude hned větší zábava.

 

Zbytky nevyhazovat

Zbyl vám v lednici jogurt, nedopité mléko nebo trocha smetany? Zamrazte je. Mléčné kostky skvěle doplní smoothie, zmrzliny i míchané ovocné a mléčné nápoje. Uvařili jste si ráno více kávy? Zamrazte jí. Takové kostky oceníte ve vaší oblíbené kávě, kterou příjemně ochladí, ale nezředí, nebo v kávě ledové. Pokud máte trošku času, zkuste si s kávovými ledovými kostkami ještě trochu vyhrát. Tvořítko naplňte z poloviny kávou a nechte zamrazit, poté doplňte kokosovým mlékem a opět nechte zmrazit. Vzniknou vám tak dvoubarevné kostky, které se hodí do ledové kávy i obyčejného mléka.

 

Recepty k tématu:

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy