REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zamrazená káva v kostkách ledu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silný koncentrát čerstvě uvařené kávy nalitý do tvořítek na led, zamrazený, podávaný v mléce jako ledová káva.


Ingredience:
0,5 lvody
28-30 gčerstvě umleté kávy
mléko
cukr

Postup:

1. Pomocí kávového robota si připravíme silný koncentrát černé kávy (použijeme dvojtou dávku, tedy místo 7 g na 1 šálek asi 14 g na 1 šálek), můžeme samozřejmě použít i kávu překapávanou nebo rozpustnou, ovšem, i u nich se musí poměry přizpůsobit zamrazení a budoucímu servírování kostek kávy v mléce, tedy dát dvojnásobek běžné dávky na 1 šálek)2. Kávu necháme vychladit, pak ji nalijeme do tvořítek na led a necháme v mrazáku ztuhnout
3. Do šálku studeného mléka dáme 2-4 kostky zmrazené kávy (chce to vyzkoušet, kolik kostek vám bude v mléce vyhovovat) a nápoj podáváme nejlépe s brčkem, cukr servírujeme zvlášť.

Doporučení:

Přinejhorším jde použít i tzv. “Turka”, akorát ho musíte prohnat cedníkem, i u něj platí dvojitá dávka kávy na 1 skleničku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy