REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šafrán

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

… má trpkou, hořkou až kořenitou chuť. Pokrm zbarvuje nažluto. Ve španělské a francouzské kuchyni se používá do rýžových pokrmů, výborně se hodí k drůbeži a rybám …


Bylinky, koření a kořenící směsiBotanický název: Šafrán setý

Latinsky: Crocus sativus L.

Lidově: Krokus, šefra, kročec, šefrán, žlutidlo

Občas se toto koření používá i v české kuchyni, původem je však z Iráku, Indie, Číny, Středomoří a Malé Asie.

Využívají se jeho celé nebo mleté blizny. Nedáváme ho do jídla rovnou, ale vždy ho předem rozpustíme v kapce vody nebo mléka a pak teprva použijeme. Nádhernou barvu pak získají knedlíky i jemné pečivo.

Má trpkou, hořkou až kořenitou chuť. Pokrm zbarvuje nažluto. Ve španělské a francouzské kuchyni se používá do rýžových pokrmů, výborně se hodí k drůbeži a rybám. Ochucují se jím koláče a sušenky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy