REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí směs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hodí se na všechny druhy ryb ať mořských tak sladkovodních, do omáček i polévek. Své uplatnění najde i v rybích pomazánkách.


Tato směs jemného mletého koření obsahuje mletý bílý pepř, zázvor, bobkový list, hořčičné semínko a nové koření. Při vaření ryb se přidává celý hřebíček, křen a kopr, někdy i sušená kořenová zelenina. Z bylinek některé varianty obsahují šalvěj, rozmarýn, jalovec a saturejku. Neměla by chybět citronová kůra!

Jedna z variant má i toto složení:
Kmín, zelená a červená paprika, petžel, bílá hořčice, bazalka, koriandr, šalvěj, zelený pepř, kurkuma, tymián, muškátový oříšek, kyselina citronová a sůl.

Nejlépe je před použitím směs marinovat v bílém víně!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy