REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rum Relicario byl oceněn zlatou medailí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na konci srpna 2019 proběhlo v Číně finále uznávané mezinárodní soutěže hodnotící destiláty z celého světa, Concours Mondial de Bruxelles. V sekci Spirits Selection, kde 102 nezávislých porotců hodnotí destiláty z desítek kategorií, byl podle nich nejlepší dominikánský rum Relicario Peated Finish, který si vysloužil zlaté ocenění. Rumy Relicario Superior a Relicario Supremo si ze soutěže odnesly stříbrnou medaili.


Na čínském utkání Spirits Selection soutěže Concours Mondial de Bruxelles mělo 102 profesionálů z 28 zemí světa za úkol degustovat pomocí blind testingu a poté zhodnotit na 1770 vzorků destilátů pocházejících z 59 různých zemí. Výjimečný dominikánský rum Relicario Peated Finish si v tomto roce na soutěži vysloužil zlatou medaili. Stříbrnou medailí byly oceněny prémiové dominikánské rumy ze stejné destilerie, Ron Relicario Superior, který je blendem rumů stařených po dobu 5 až 10 let, spolu s Ronem Relicario Supremo, v němž jsou použity rumy, které zrály dlouhých 10 až 15 let.

 

 

Relicario Peated Finish

Stařený dominikánský rum Relicario Peated Finish se výrazně odlišuje díky svému poslednímu šestiměsíčnímu staření v amerických dubových sudech po rašelinou nakouřených whisky. Základem rumu samotného je rum Relicario Superior, který zrál v Dominikánské republice po dobu 5 až 10 let. Následné staření probíhá v renomované oblasti Speyside ve Skotsku. Tamní prostředí dělá z tohoto rumu opravdovou raritu. Ve vůni ucítíte rašelinu, kouřovost spolu se sladem i lehký nádech ořechů. V dlouhotrvající chuti se mísí výrazné vyvážené aroma doplněné kouřovým nádechem.

Výjimečný rum Relicario Peated Finish pořídíte na www.1er.cz za 1255 Kč za 0,75 l.

Soutěž Concours Mondial de Bruxelles má již dvacetiletou tradici a za tuto dobu si získala zasloužený respekt. Zaslané vzorky destilátů oceňuje na třech úrovních. Nejvyšší, Grand Golden Medal, získalo v roce 2019 pouhých 48 destilátů. Za ním následuje ocenění Golden Medal a dále Silver Medal. Soutěžní žebříček ohodnocených destilátů vedou paj-t’iou, tedy čínské pálenky vyráběné z obilí. Ovšem není se čemu divit, vzhledem k tomu, že 35 % výroby destilátů na celém světě má na svědomí právě tato pálenka. Druhé místo pak náleží právě rumům, jejichž podíl z oceněných destilátů je 15,4 %. Hned v závěsu se pak drží kategorie brandy, která zahrnuje i koňak a armaňak, s 11,4 % z celkově oceněných destilátů.

Více informací o soutěži Concours Mondial de Bruxelles naleznete na stránkách www.spiritsselection.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy