REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roter Hahn: 3 způsoby jak si letos užít svátek zamilovaných, Valentýna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Večeře při svíčkách už pro vás ztrácí kouzlo a tak přemýšlíte, jak si nejzamilovanější den v roce udělat zase jedinečný? Naplánujte si na svatého Valentýna neobyčejné dobrodružství a uneste svou milovanou polovičku do hor. Tři způsoby pobytů, které mají jedno společné – Jižní Tyrolsko, jen pokaždé jinak. Nádherná krajina přímo vybízí k společnému rozjímání a odpočívání daleko od ostatních lidí, městského ruchu a povinností. Načerpejte energii a užívejte si relax v útulných a luxusních apartmánech nebo vyrazte do dechberoucí přírody kolem.


Ptáte se proč jezdit do jiné země? Kdy a kde jinde se zaměříte jen na svou drahou polovičku bez všech starostí a pracovních povinností? Odhoďte trable doma na chvíli za hlavu a užijte si společný čas daleko v přírodě. Pobyt několika dní v Jižním Tyrolsku bude odměnou nejen pro vás, ale zejména pro vaše milované.

 

 

1. Wellness a hluboce relaxační pobyt

Většina farem a statků ve sdružení Roter Hahn už dnes nabízí možnost wellness. Místní kraj se dokonce specializuje na odlišné a různé procedury. Typickou a zdraví blahodárnou léčebnou relaxací pro tuto oblast jsou Kneippovy léčebné metody. Je si můžete dopřát například na krásném statku Bacherhof, kde také najdete kouzelné romantické útočiště. Dalším bonusem návštěvy tohoto statku jsou snídaně, které každý den s láskou připravuje selka z regionálních potravin. Většina ovocných produktů na plném stole bude pocházet právě z této farmy, která se zaměřuje na pěstování ovoce bio kvality, bylinky a také Kneippovy procedury. I proto je dům obklopen krásnými relaxačními bazénky.

Ve Weidacherhofu se setkáte s rodinnou atmosférou, spoustou domácích dobrot a především s bylinnými vitálními koupeli. Během nich si vyměníte s drahou polovičkou několik zamilovaných slov a zároveň zregenerujete své tělo i mysl. Veškeré bylinky, které jsou součástí vitálních metod, pochází přímo z farmy nebo z jejího okolí.

 

 

2. Aktivní romantika na svazích a zasněžených stezkách

Teplé slunce se vám bude opírat do zad nebo vás příjemně pošimrá v obličeji. Zasněžená krajina vám odhalí své kouzlo a rázem si budete připadat jako v pohádce. Pokud jste rádi v pohybu, můžete vybírat hned z několika aktivit, které společně strávíte a zároveň si užijete mnoho zábavy. Vychutnejte si zimu ve všech podobách a prozkoumejte zasněžená okolí ať už v rámci pěší turistiky nebo na sněžnicích, na běžkách, při sjezdu na lyžích či na bruslích na zamrzlém jezeru, a nikdy není pozdě ani na pořádnou koulovačku. Úchvatný výhled se vám naskytne, když vyjedete lanovkou na vrcholky hor, odkud můžete pozorovat údolí a majestátní pohoří Alp či Dolomit.

 

 

3. Ochutnejte Jižní Tyrolsko

V Jižním Tyrolsku začíná den snídaní a to ne ledajakou. Nejen na Bacherhofu se vám dostane bohaté a výtečné snídaně. Farmy, které spadají pod sdružení Roter Hahn čerpají ze svých domácích surovin a tím mohou zaručit ráno perfektně připravené studené, ale i teplé jídlo. Taková pochoutka se skládá zejména z regionálních potravin, samozřejmostí je čerstvé pečivo, vlastní ovocné produkty, domácí mléčné a masné výrobky.

Vynikající gastronomické zážitky pokračují dál. Hostince s označením „Buschenschänken“ se vyznačují vlastní produkcí vína. V sítí statků Roter Hahn jich najdete 26. Naproti tomu 15 hostinců typu „Hofschänke“ zase vyniká kvalitním masem, které pochází přímo z farmy, kde je později i servírováno. Zde určitě nevynechejte vydatný oběd nebo večeři. Navíc v zimním období mají hospodářky čas a nabízí plno kurzů a workshopů, kde se učí tradiční jihotyrolské kuchyni. Stačí už při výběru ubytování na stránce www.roterhahn.cz zaškrtnout mezi kritérii kurzy vaření a vyhledávač vám ukáže farmy, které je nabízí.

Každý si 14. února přijde na své, a tak na letošní Valentýn určitě nikdy nezapomenete. Dobrou chuť a šťastnou zamilovanou cestu přeje Roter Hahn.

Více informací o zimní dovolené v Jižním Tyrolsku: Dovolená v Jižním Tyrolsku – zimní dovolená

 

O značce kvality Roter Hahn:

Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) uvedl na trh Zemědělský svaz Jižního Tyrolska v roce 1998. Označuje farmy nabízející turistům dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunného regionu italských Alp. V nabídce má více než 1 700 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Hosté zde najdou celoročně rekreační ubytování v podobě samostatných pokojů s útulnou osobní atmosférou, domácí gastronomii a nespočet příležitostí pro aktivní dovolenou a wellness. Kromě možnosti zblízka se seznámit se životem na zemědělském statku a ochutnat vynikající domácí speciality –  čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek – jsou farmy skvělým výchozím bodem pro poznávání okolí a nabízejí nespočet možností trávení volného času. Návštěvníci si mohou vybrat od turistiky přes silniční i horskou cyklistiku až po sjezdové a běžecké lyžování a další outdoorové sporty. Ubytování pak zajišťují přímo rodiny farmářů, které nejlépe vědí, jak svým hostům připravit domáckou atmosféru a splnit jim jejich přání. V roce 2018 strávili turisté na farmách označených znakem červeného kohouta přes 2,8 milionu noclehů. Kromě ubytování na farmách provozuje sdružení Roter Hahn rodinné restaurace umístěné přímo na statcích, udržuje tradici řemesel a provozuje také prodejny místních potravinářských specialit. Další informace o Roter Hahn (v češtině, němčině, angličtině, italštině a polštině) najdete zde: www.roterhahn.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy