REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vodka Red Bull Jello Shots

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je to nápoj, není to nápoj? Je to želé nápoj! Stejně se najde spousty lidí, co budou tvrdit, že nejde o nápoj, ale i tak se ve světě Vodka Red Bull Jello Shots stala hitem mnoha oslav a mejdanů.


Ingredience:
1 ksplechovka Red Bullu
24 kskoktejlových třešní se stopkou
1 šálekvodky
1 sáčekželatiny v prášku na 0,5 l tekutiny
tvořítko na led s 24 okny
olej ve spreji

Postup:
  1. Olejem lehce postříkáme okénka tvořítka na led, to otočíme tak, aby přebytečný olej vytekl z tvořítka. Spodní část třešní odřízneme, stačí jen kousek, jde o to, aby pěkně stály ve tvořítku, než hmota zatuhne.
  2. Do pánve nalijeme celý Red Bull, přidáme želatinu, necháme želatinu v tekutině aktivovat, nemícháme, bude stačit 2-3 minuty, pak zapneme zdroj tepla, pozvolna tekutinu zahříváme, mícháme, aby se želatina úplně rozpustila. Horkou tekutinu odstavíme ze zdroje tepla (nesmí projít varem!)
  3. Do mírně prochladlé tekutiny nalijeme vodku, zamícháme.
  4. Polovinu Red Bull želé rozdělíme do formiček, necháme mírně ztuhnout tak, že tvořítko na led dáme do mrazáku, jakmile tekutina ztuhne, tvořítko vytáhneme.
  5. Do každého okna tvořítka na ztuhlou hmotu postavíme jednu koktejlovou třešničku, stopka by měla trčet směrem nahoru, každý otvor dolijeme zbytkem Red Bull želé, necháme opět ztuhnout v mrazáku.
  6. Opatrně, pomocí nože, jednotlivé kostky želé i s třešničkami vysvobodíme z tvořítka na led a můžeme podávat.
Doporučení:

Lze si to celé urychlit, stačí vynechat ztuhnutí základu. Prostě jen do tvořítka nalijeme Red Bull želé, do každého okénka vložíme třešničku a máme hotovo, stačí jen dát do mrazáku a ztuhnout. Ovšem při urychleném vytvoření vodky Red Bull Jello Shots se může stát, že třešničky budou vykukovat ve sodní části, ale chutnat to celé bude stejně! :)

Poznámka:

Místo tvořítka na led lze použít například malé umělohmotné panáky na alkohol, či jiné vhodné nádobky. Větší množství se dá připravit i na plechu a ztuhlou hmotu pak rozkrájet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

Špajz nebo skříň? Jak uložit trvanlivé potraviny

Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam je ale uložit, aby vydržely dlouho a nemuseli jsme je po měsíci vyhazovat? A jak si poradit s ukládáním, když nemáme spíž?

číst dále ...

Zapomeňte na drastické diety. Poradíme jak na lednový očistný detox

Vánoce jsou sice svátky klidu a míru, svou nezastupitelnou roli v nich hraje ale také dobré jídlo. Spousta dobrého jídla. Pokud jste si ho během konce roku neodpírali a teď koketujete s myšlenkou, že dny hýření vybalancujete rychlou, drastickou dietou, máme pro vás alternativní tip: vyzkoušejte raději očistný detox.

číst dále ...

Bohatství ukryté pod slupkou buráků

Arašídy, buráky nebo burské oříšky, všechna označení nesou plody podzemnice olejné, které většina z nás považuje za oříšky, přestože se jedná o luštěninu. Arašídy však díky své chuti přesto zůstanou pro většinu z nás oříšky, které si budeme dopřávat ještě s větší chutí, jakmile zjistíme, jaké bohatství se ukrývá pod jejich skořápkou.

číst dále ...

Zapomenuté topinambury mají opět zelenou

Topinambury se v Čechách pěstují od 17. století. V době třicetileté války zachránily mnoho obyvatel před hladomorem, stejně, jako v Americe přistěhovalce. Naučili je pěstovat a konzumovat indiáni z kmene Topinambus, podle kterého dostali své jméno – topinambury. Do Evropy je přivezli v roce 1607 námořníci a jako první se začaly pěstovat ve Francii, přes Německo se pak dostaly do Čech.

číst dále ...

Banánová chaloupka vytvořená pomocí krabic od džusu

Recept na chaloupku z čokolády, tvarohového krému, dlouhých cukrářských piškotů a banánů, popsaný pěkně krok za krokem, doplněný o názorné fotografie postupu. Ozdobte ji dle fantazie, může to být chaloupka “Jejžíškovská”, stejně tak chaloupka Smolíčka pacholíčka, nebo jen chaloupka strýčka Toma. Každopádně si na ní určitě všichni pochutnají. Ale pozor! Nezapomeňte si před tím koupit dva velké, dvoulitrové džusy, protože právě krabice od džusu, v tomto receptu, hrají významnou roli.

číst dále ...

Pernerka uvádí 3 vlastní směsi na domácí pečení chleba

Do portfolia české značky Pernerka přibyly 3 pečící směsi pro přípravu chleba v pohodlí domova. Pro směsi je charakteristická rychlá a snadná příprava, v rámci níž je třeba ke směsi pouze přidat vodu a chléb nechat vykynout. K dostání je vícezrnný, slunečnicový a žitnopšeničný chléb. Chleby vynikají výbornou chutí a vysokým podílem vlákniny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy