REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční pečený čaj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nezdá se vám název? Opravdu jsem se nespletli! V troubě upečené ovoce spolu s cukrem a kořením, přelité do zavařovacích skleniček, servírované přelité horkou vodou.


Ingredience:
1 kgčerstvého nebo i mraženého ovoce (jablka, hrušky, pomaranče ... jahody, maliny)
1,2 kgkrystalového cukru
2 dclrumu pro vůni (lze vynechat)
3 kshřebíčky
1 kscitrónu
1 lžičkaskořice

Postup:

1. Ovoce se slupkou oloupeme, kromě jablek a hrušek, nakrájíme na kousky
2. Ve větší míse smícháme nakrájené ovoce s cukrem, přidáme rum, citrón (nakrájený na kousky), skořici a hřebíček, vše důkladně promícháme 3. Pečeme v hlubším pekáči, v troubě vyhřáté na 220 °C, asi 45 minut, pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu, během pečení směs občas promícháme
4. Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které důkladně zavíčkujeme a necháme vychladnout vzhůru nohama
5. Čaj servírujeme tak, že do hrnečku dáme 2 až 3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou, necháme vyluhovat a pak ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy