REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tradiční šípkový čaj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto připravený čaj má sytou hnědočervenou barvu, jeho chuť je plná, sladkokyselá a nepotřebuje přislazovat. Je dobrý teplý i studený, velmi osvěžuje.


Ingredience:
2 hrstisušených šípků
3 lpitné vody
husté sítko nebo čisté plátýnko

Postup:

1. Tak 2 hrsti suchých plodů zalijeme 2 litry vody a zvolna vaříme 30 minut, v polovině doby varu už změklé plody opatrně rozmačkáváme a dále pokračujeme ve vaření
2. Odvar zcedíme přes velmi husté sítko nebo čisté plátýnko do konvice
3. Šípky znovu zalijeme 1 litrem vody a vaříme dalších 20 minut.

Doporučení:

U takto připraveného šípkového čaje je jediným záporem, že dlouhý var zničí většinu vitamínu C.

Poznámka:

Jak správně usušit šípky se dozvíte v naší škole vaření zde: Sběr a sušení šípků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy