REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípkový čaj plný vitamínů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šetrná varianta na přípravu šípkového čaje, která zachová především vitamín C v nápoji. V recepturách, kde se šípky příliš dlouho vaří o mnoho vitamínu přicházejí!


Ingredience:
20 gsušených šípků
1 lpitné vody
med dle chuti

Postup:

1. Šípky rozdrtíme například kuchyňským válečkem, mlýnkem na kávu nebo v hmoždíři a přes noc je necháme luhovat ve studené vodě
2. Těsně před použitím nálev podle potřeby opatrně zahřejte těsně pod bod varu
3. Horký čaj přecedíme přes husté sítko a dochutíme medem.

Doporučení:

Šípky jsou bohatým zásobníkem vitaminů a minerálních látek. Kromě vitamínu B1, B2, P a K obsahují velké množství vitamínu C, který zvyšuje odolnost organismu proti nemocem. Díky obsahu mnoha dalších léčivých látek má utišující a močopudné účinky. Příznivě ovlivňuje metabolismus a rovněž pomáhá při nemocech nervového systému.

Poznámka:

Jak správně usušit šípky se dozvíte v naší škole vaření zde: Sběr a sušení šípků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy