REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Punč z aronie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S cukrem, bílým vínem, rumem, kořením a mátou povařené bobulky aronie, servírované zalité horkou vodou jako chutný punč.


Ingredience:
2 lplodů aronie, nejlépe jednou přemrzlé mrazem
1,5 kgcukru
750 mlbílého vína
100 mlrumu
1 hrstlistů čerstvé máty
1 lžícemleté skořice
8 kshřebíčků

Postup:

1. Tak 2 litry plodů aronie propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat
2. Okapané plody nasypeme do většího hrnce, zasypeme cukrem, zalijeme vínem a rumem, přidáme hrst listů čerstvé máty, lžíci mleté skořice a 8 roztlučených hřebíčků
3. Vaříme za občasného míchání 30 minut, pak mátu vyjmeme, silně koncentrovanou šťávu i s plody plníme do vyvařených skleniček, dobře uzavřeme, nemusíme sterilovat
4. Na hrnek horkého punče dáme 2 lžíce koncentrátu z aronie i s částí bobulek, zalijeme vroucí vodou a nápoj ještě ozdobíme plátkem citrónu, podáváme se lžící.

Poznámka:

Více o aronii najdete v naší encyklopedii ovoce: Aronie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy