REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančová sangria

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sangria připravená z ovoce, červené hroznové šťávy, hnědého cukru, pomerančového likéru, portského a růžového vína.


Ingredience:
Rozpis na 8 nápojů:
8 kschemicky neošetřených pomerančů
6 kskiwi
4 kschemicky neošetřených citrónů
1 ksláhve růžového vína
100 mlčervené hroznové šťávy
60 mlportského vína
50 mlpomerančového likéru
8 lžichnědého cukru
několik kostek ledu

Postup:

1. Dva pomeranče oloupeme, kůru odložíme stranou a spolu s dalšími dvěma pomeranči z nich vymačkáme šťávu
2. Zbylé čtyři pomeranče, citróny a oloupané kiwi nakrájíme na plátky
3. V hrnci zahřejeme kůru a šťávu z pomerančů, přidáme 100 ml hroznové šťávy a cukr, promícháme a krátce zlehka povaříme
4. Ovocný sirup zchladíme a přecedíme přes sítko
5. Sirup smícháme s portským a likérem
6. Kousky ovoce dáme do velké mísy s ledem, přilijeme sirup s portským a přilijeme růžové víno
7. Pomerančovou sangriu dáme do lednice na 1-2 hodiny vychladit, zamícháme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy