REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampeliškový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravotní likér, který ke všemu i skvěle chutná. Podporuje chuť k jídlu a trávení, pijeme ho proto před jídlem na povzbuzení chuťových buněk a pro zdraví … ovšem raději jen 1 dl denně.


Ingredience:
1,5 lčerstvě natrhaných květů pěkně rozkvetlých pampelišek
4 lpitné vody
1,25 kgcukru
15 gdroždí
2 kspomeranče
2 kscitróny
láhev o objemu 5 l
kvasná zátka, plátýnko
skleněné láhve s uzávěrem na skladování

Postup:

1. Do většího hrnce nasypeme očištěné, ale nepropláchlé květy pampelišek bez stopek, přidáme na tenké plátky nakrájené, důkladně kartáčkem omyté pomeranče a citróny, u kterých jsem odstranily pecky
2. Vše v hrnci spaříme horkou vodou a přikryjeme poklicí, necháme 24 hodin luhovat
3. Do 5-ti litrové lahve nasypeme cukr, přes čisté plátýnko nalijeme výluh z pampelišek, zamícháme a povrch posypeme rozdrobeným droždím
4. Láhev uzavřeme kvasnou zátkou nebo jen plátýnkem a necháme kvasit 3 měsíce
5. Hotový likér slijeme do lahví, dobře uzavřeme a skladujeme v chladu a temnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy