REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný kysel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kysel je tradiční nápoj z oblasti Ruska.


Ingredience:
Rozpis na 1 sklenici:
1/4 lvody
1 lžičkakukuřičné škrobové kmoučky
1 lžičkakompotového ovoce
5 clovocného citrónového sirupu
led
koktejlová lžíce

Postup:

1. Vodu nalijeme do malého hrnce, postavíme na oheň a přivedeme k varu
2. Pak přidáme v troše studené vody rozmíchanou škrobovou moučku a za stálého míchání povaříme 1 minutu, pak odstavíme
3. Do takto připraveného kyselu nalijeme citrónový sirup, dobře promícháme a necháme vychladit
4. Do limonádové sklenice vložíme kompotové ovoce, kousek ledu a podáváme s dlouhou koktejlovou lžící.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy