REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňková šťáva pro diabetiky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prolisované rozvařené meruňky smíchané s pomerančovou šťávou.


Ingredience:
2 kgvypeckovaných meruněk
0,5 lvody
50 kstabletek sacharinu
1 lžičkakyseliny citronové
šťáva ze 3 ks pomerančů
voda na podlití

Postup:

1. Meruňky pokrájíme na kousky, podlijeme malým množstvím vody a spolu s kyselinou citronovou dusíme doměkka
2. Rozvařené meruňky prolisujeme přes síto
3. Do meruňkového protlaku vmícháme pomerančovou šťávu a převařenou vodu, ve které jsme rozpustili sacharin
4. Hotovou šťávu nalijeme do lahví, zazátkujeme a sterilujeme při teplotě 85 °C tak 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy