REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medový elixír

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ať už jste nachlazený(á), bolí vás v krku, nebo chcete posílit imunitu, připravte si zázračný medový elixír, který v sobě kombinuje léčivé účinky medu, zázvoru a citronu.


Ingredience:
med (např. Lipový Medokomerc)
2 ksvětší citrony
1 kspomeranč
zázvor

Postup:
  1. Zázvor šetrně očistěte od kůry, aby se zachovalo co největší množství zdravých látek, kterých je nejvíce právě pod kůrou. Zázvor nakrájejte na tenké plátky nebo nudličky.
  2. Citróny omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Nakrájený zázvor a citron dejte do sklenice a zalijte medem.
  4. Naložený zázvor s medem a citronem nechte v chladničce odležet 3 dny a poté ho můžeme konzumovat jako čaj (1 vrchovatou čajovou lžičku zalijte horkou, ne však vařící vodou), tak i samotný (doporučuji při bolestech v krku).
Doporučení:

Med lipový od společnosti Medokomerc je získávaný včelami převážně z květů lípy a je ověřeným pomocníkem při nachlazení nebo chřipce. Obsahuje totiž silice, které napomáhají uvolňovat dýchací cesty a urychlují tak léčení. Stačí, když si v horkém čaji rozpustíte dvě lžičky medu a přidáte šťávu z citrónu. Med lipový poslouží i jako prevence proti nachlazení a chřipce.

S medy Medokomerc máte jistotu, že kupujete kvalitní med, který prošel třístupňovou kontrolou kvality.

Poznámka:

Víc informací na www.medokomerc.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy