REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likér z černých jeřabin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér z černých jeřabin, cukru, rumu, mleté kávy, citrónu a koření.


Ingredience:
2,5 kgbobulí černých jeřabin
1,5 kgcukru krystal
1 lrumu
6 kshřebíčku
1 kscitrónu
1,5 lžičkymleté skořice
2 lžičkymleté káva
2 bal.vanilkového cukru
voda

Postup:

1. Čisté, umyté jeřabiny, zbavené stopek, dáme do hrnce
2. Zalijeme vodou tak, aby byly všechny jeřabiny pod hladinou, utopené
3. Dáme vařit
4. Než nám začne voda vařit oloupeme kůru z citrónu a citrón pak nakrájíme na plátky a zbavíme pecek (pokud necháte pecky, šťáva zhořkne)5. Jakmile se začnou jeřabiny vařit, za stálého míchání přidáme kávu, necháme vařit 2 minuty a přidáme skořici, hřebíček a citrón, necháme opět vařit 2 minuty a pak vše vypneme (sundáme z ohně)6. Celou směs necháme den stát na chladnějším místě
7. Šťávu přecedíme přes plátno a z plodů vymačkáme také co nejvíce šťávy samozřejmě přes plátno
8. Šťávu pak dáme vařit a přidáme cukr, který vaříme 5 minut, nakonec přidáme vanilkový cukr, který vaříme 2 minuty
9. Necháme zchladit a nakonec do šťávy přidáme rum
10. Po promíchání naplníme láhve s uzávěrem a likér uložíme na chladném a temném místě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy