REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likér z černého rybízu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér připravený z černého rybízu, malin, listů černého rybízu, cukru, slivovice (vodky nebo rumu), vody a koření. Množství pro sklenici o obsahu 1,5 – 2 litry.


Ingredience:
1,5 kgčerného rybízu
500 gmoučkového cukru
125 gmalin
1 malá hrstlistů z keře černého rybízu
1 lslivovice (vodky nebo rumu)
1 ksasi 1 cm velký kousek skořice
1 kshřebíčku

Postup:

1. Ovoce a listy důkladně omyjeme, necháme okapat, oschnout a dáme i se skořicí a hřebíčkem do neporézní, pečlivě vymyté a dobře uzavíratelné nádoby
2. Přilijeme destilát, důkladně uzavřeme a necháme 45 dní v chladnu uležet (ne v lednici!)3. Uleželé ovoce vyjmeme tak, aniž bychom je pomačkali; tekutina musí zůstat čistá
4. Cukr nasypeme do menšího hrnce s 15 cl vody, dáme na zdroj tepla, kde nádobu necháme do prvního varu, až vykypí, pak dáme cukrový rozvar vychladnout, studený nalijeme do destilátu
5. Znovu pečlivě uzavřeme a necháme ještě 2 měsíce uležet
6. Likér scedíme a nalijeme do láhve, skladujeme v chladu a temnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy