REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likér z černého rybízu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobený chutný aperitiv z plodů černého rybízu, malin, lihu nebo vodky, koření a cukru.


Ingredience:
2 kgčerného rybízu
700 gcukru
300 gmalin
1 lvodky nebo konzumního lihu
5 kshřebíčků
2 kskousky skořice

Postup:

1. Opraný a z třapin obraný rybíz a maliny vložíme do kameninové nádoby či pětilitrové sklenice
2. Prosypeme cukrem, přidáme koření a vše zalijeme alkoholem, necháme 6 týdnů uležet
3. Scedíme, slijeme do lahví a necháme dále odležet v chladu a temnu.

Doporučení:

Likér můžeme připravit také tak, že ovoce zalijeme alkoholem, necháme 6 týdnů stát, pak scedíme a vmícháme vychladlý cukr svařený s 2 dcl vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy