REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledová káva s příchutí Matcha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodná ledová káva z Matcha zeleného čaje, instantní kávy vyrobené pomocí nového kávovaru na přípravu kávy za studena a smetany.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci (velikost porce: 350 ml):
1/3 hrnku (80 ml)instantní kávy připravené za studena
3/4 hrnku (180 ml)mléka
3 lžícesmetany (smetanu ovoňte vanilkou)
2 lžíceMatcha zeleného čaje
2 ksvysoké sklenice (350 ml)
kostky ledu

Postup:
  1. Použijte 350 ml sklenici, do půlky sklenice přidejte led
  2. Ve druhé sklenici stejné velikosti (350 ml) přidáme mléko, kávu, vanilkovou smetanu a Matcha (zelený čaj), vidličkou promícháváme po dobu 1 minuty
  3. Promíchanou směs přilijeme do sklenice s ledem a servírujeme
Doporučení:

Pokud si chcete vychutnat tu nejlepší chuť ledové kávy, vyzkoušejte KitchenAid – kávovarem na přípravu kávy za studena z řady ARTISAN.

Poznámka:

KitchenAid ARTISAN je nový kávovar na přípravu kávy za studena, díky kterému si můžete vychutnat studenou kávu stáčenou přímo z lednice – umožňuje to vestavěný kohoutek z nerezové oceli. Princip přípravy je snadný – čerstvě mletou kávu stačí přidat do kávovaru, zalít studenou vodou a nechat pomalu louhovat 12 – 24 hodin. Výsledkem je silný kávový koncentrát s jemnou a vyváženou chutí. Lze ho pít samotný, nebo dále míchat s vodou, mlékem, či ledem. Výhodou je, že takto připravená káva zůstává čerstvá v chladničce až po dobu dvou týdnů. Spotřebič lze také použít k přípravě čajového koncentrátu, kdy je čaj louhován ve studené vodě po dobu 6 – 12 hodin.

Kávovar na přípravu kávy za studena KitchenAid ARTISAN v elegantní kombinaci skla a nerezové oceli je snadný na obsluhu i údržbu. Hodí se do jakékoliv lednice či na pracovní desku. Hliníkové držadlo zajistí snadnou a pohodlnou manipulaci se spotřebičem, proto si lze kávu za studena vychutnat kdekoli.

Kávovar na přípravu kávy za studena KitchenAid ARTISAN je k dostání za 4 190 Kč u oficiálního distributora na www.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Kde berete své bílkoviny?

Masožravci pomlouvají vegetariány a ti jim to zase vracejí. Hlavní roli přitom mají často bílkoviny. Všude se o nich mluví a vám už z toho jde hlava kolem? Přečtěte si, jaký mají bílkoviny vliv na zdraví, naši peněženku i trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy