REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jeřabinové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z jeřabin přešlých mrazem vyrobené chutné domácí víno.


Ingredience:
1,5 kgjeřabin
1,3 kgkrystalového cukru
2 lvody
převařená voda
citrón
živná sůl
kvasinky

Postup:

1. Jeřabiny zbavíme stopek a pak je spaříme
2. Cukr svaříme ve dvou litrech vody
3. Vychladlým cukrovým roztokem přelijeme mírně pomačkané jeřabiny
4. Přidáme kvasinky a živnou sůl pro kvasinky podle návodu na obalu, promícháme a doplníme převařenou vodou na pět litrů, navrch položíme na kolečka nakrájený citrón
5. Láhev nebo demižón uzavřeme kvasnou zátkou a v teplé místnosti necháme kvasit 6-8 týdnů
6. Když je víno klidné a jeřabiny usazené dole, stáčíme ho do lahví a skladujeme v chladnu.

Doporučení:

Na tento recept používáme vyzrále jeřabiny nejlépe přešlé mrazem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy