REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grapefruitový sorbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukrový sirup smíchaný s grapefruitovou a citrónovou šťávou, vodou, bílým vínem a campari, vše několikrát zamrazené a rozmixované.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
170 mlsuchého bílého vína
140 mlgrapefruitové šťávy
120 mlvody
60 mlcitrónové šťávy
50 mlcampari
120 gjemného pískového cukru
snítky meduňky

Postup:

1. Cukr smícháme s vodou a za stálého míchání jej zvolna zahříváme, až se zcela rozpustí, ještě asi 1 minutu povaříme, pak odstavíme a necháme zchladnout
2. Grapefruitovou šťávu smícháme s citrónovou šťávou a přecedíme je do džbánu
3. Přilijeme bílé víno, campari, vychladlý cukrový sirup a vše promícháme
4. Tekutinu přelijeme do nerezové nádoby a povrch přikryjeme plastovou fólií, přes kterou dáme ještě alobal
5. Uložíme asi na 3 hodiny do ledničky, pak sorbet přendáme do mísy a 2 minuty mixujeme, až získáme krémovou hmotu 6. Takto připravenou směs znovu vložíme do nerez nádoby a dáme nejméně na 3 hodiny zamrazit
7. Postup mrazení a mixování ještě dvakrát zopakujeme, potom sorbet necháme přes noc v mrazničce.8. Před samotným servírováním jej necháme asi 20 minut částečně povolit v lednici
9. Podáváme ve vychlazených sklenicích, zdobíme snítky meduňky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy