REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvojitá horká čokoláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horká čokoláda z tmavé i mléčné čokolády, smetany, mléka, vanilkového lusku a posypaná kakaem.


Ingredience:
330 mlsmetany
250 mlmléka
200 gnejkvalitnější mléčné čokolády
200 gnejkvalitnější tmavé čokolády
4 ksvanilkových lusků
kakao holandského typu na poprášení

Postup:

1. Obě čokolády nalámeme a rozdělíme do čtyř skleniček nebo pohárů a do každého zabodneme po jednom naříznutém lusku
2. Smetanu i mléko nalijeme do rendlíku, zahřejeme na mírném plameni a necháme dvě až tři minuty mírně probublávat
3. Pak horkou tekutinou zalijeme nalámanou čokoládu, promícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a podáváme posypané kakaem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy