REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Collins

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl z ginu, citronové šťávy, cukrového sirupu a sody, podávaný s ledem.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl - 2 cl)
2 dílyginu
1 dílcitronové šťávy
3/4 dílucukrového sirupu
5 dílůsody
led
plátek citrónu na zdobení
míchátko
slámka
šejkr
vysoká rovná sklenice (280-380 ml)

Postup:

1. Sklenice s cukrovou krustou okolo okraje naplníme do dvou třetin ledempřidáme citronovou šťávu, cukrový sirup a gin
2. Dolijeme sodou a zamícháme
3. Zdobíme plátkem citrónu a podáváme se slámkou a míchátkem.

Doporučení:

Cukrovou krustu si připravíme tak, že okraj sklenice obtočíme měsíčkem citrónu a pak ji na chvíli postavíme do malého množství pískového cukru, po vytažení se nám přichytí cukr na okraj sklenice a vytvoří pěkný cukrový věneček.

Poznámka:

Příprava cukrového sirupu viz: Cukrový sirup bez příchuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy