REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Charles cocktail

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl z brandy a rosso vermutu s dvěmi kapkami hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2cl)
2 dílybrandy
0,5 dílurosso vermutu
dvě kapky hořké (bitters)
kostky ledu
míchací sklenice
barmanské sítko
koktejlová sklenice

Postup:

1. Několik kostek ledu vložíme do míchací sklenice
2. Nalijeme brandy a vermut, přidáme dvě kapky hořké
3. Důkladně promícháme
4. Přecedíme do koktejlové sklenice.

Doporučení:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy