REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čaj z lipového květu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sbírají se květy od června do července. Suší se ve stínu. Používá se při všech nemocech z nachlazení – rýma, angína, kašel, chčipka, záněty průdušek. Podporuje pocení, snižuje dráždivost ke kašli a rozpouští hleny. Čaj také uvolňuje křeče a podporuje chuť k jídlu. Doporučuje se sladit medem.


Ingredience:
Rozpis na 2 nápoje:
2 lžícelipového květu
40 clvody
včelí med
skleněná nádoba
sítko

Postup:

1. Do skleněné nádoby z varného skla nasypeme posekané sušené květy
2. Zalijeme je vroucí vodou
3. Necháme 15 minut luhovat
4. Přecedíme do vyhřátých šálků a podáváme s medem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy