REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Café granité

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zamrazená černá káva, rozdrcená a podávaná s cukrovo–citrónovou krustou.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
7 gjemně mleté kávy
200 mlvody
2 lžičkycukru
citrón

Postup:

1. Z jemné mleté kávy a poloviny vody připravíme espresso, osladíme ho lžičkou cukru, necháme vychladnout a dáme zamrazit
2. Ve zbylé vodě rozpustíme lžičku cukru a přidáme šťávu z 1/8 citrónu, dáme také zamrazit
3. Zmrazenou kávu přendáme do mikrotenového sáčku, ten volně zabalíme do utěrky a obsah paličkou na maso rozdrtíme
4. Stejně postupujeme i se zamrazenou citrónovou vodou
5. Kávovou tříšť vrstvíme střídavě s citrónovou do úzké vysoké sklenice a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy