REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brown Betty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý punč z piva, brandy a vody ochucený citrónem, hřebíčkem, skořicí, mletým muškátovým oříškem a mletou skořicí.


Ingredience:
Rozpis pro 8 lidí:
(1díl – 2cl)
1,3 lsvětlého piva
12 dílůbrandy
2,25 hrnkuvody
0,5 hrnkutmavého cukru
1 kscitrónu
4 kshřebíčky
1 kstyčinka skořice
0,5 lžičkymletého muškátového oříšku
0,5 lžičkymleté skořice
hrnec
tlustostěnné pivní sklo

Postup:

1. V hrnci ve vodě ohříváme na mírném ohni cukr, plátky citrónu, hřebíčky, skořici a muškátový oříšek
2. Stále mícháme, dokud se cukr dokonale nerozpustí, přivedeme k varu a pak oheň zmírníme a necháme 10 minut vařit
3. Dolijeme brandy a pivo a necháme vše ohřát, ale nevaříme!4. Podáváme horké v pivních sklenicích s plátkem citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy