REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boston punch

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studený punč namíchaný ze šampaňského, minerální vody, jablečného moštu, brandy, triple sec nebo Cointreau a citónové šťávy.


Ingredience:
Rozpis pro 15 lidí:
(1díl – 2cl)
750 mlšampaňského
nebo bílého šumivého vína
400 mlminerální vody
300 mljablečného moštu
150 mlbrandy
4 dílycitrónové šťávy
3 dílytmavého rumu
2 dílytriple sec nebo Cointreau
1 lžícecukru
kousky jablek
kus ledu
punčová mísa
sklenice ballon nebo sklenice na bílé víno

Postup:

1. V míse rozpustíme v citrónové šťávě cukr
2. Přidáme rum a triple sec nebo Cointreau
3. Vložíme kus ledu a nalijeme brandy a jablečný mošt, dolijeme minerální vodou a šampaňské
4. Nakonec přidáme kousky jablek
5. Punč naléváme do sklenic ballon nebo do sklenic na bílé víno.

Doporučení:

– Jablka před použitím pokapeme citrónovou šťávou, tak nám nezčernají!

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy