REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zmrzlina s ovesnými vločkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrzlinové smetanové nanuky připravené z měkkého tvarohu, kysané smetany, ovoce, medu a pražených vloček Emco.


Ingredience:
250 gměkkého tvarohu
250 gkysané smetany
med na dochucení
ovoce
Na pražené ovesné vločky Emco:
150 govesných vloček Emco
2 lžíceřepkového oleje
1 lžícemedu
Ostatní:
tvořítka na nanuky

Postup:

1. Připravíme si pražené ovesné vločky; med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi, až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky, na mírném ohni je pražíme, za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova (pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka nebo nahrubo nasekané ořechy, případně mandle)
2. Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem
3. Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami
4. V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc.

Poznámka:

Zdroj: www.emco.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy