REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žíhaná vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce povařená a louhovaná v cibulovo – sójovém nálevu s omáčkou z jogurtu, hořčice a pažitky, kopru a petrželky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksvajec
1 kspórku
1 ksmrkve
1 ksžluté papriky
1 lžícekari
1 lžičkakurkumy
100 mlsójové omáčky
slupky ze 4 ks cibulí
Omáčka:
400 mlbílého jogurtu
2 ksjarní cibulky
1 lžičkanakrájené pažitky
1 lžičkanakrájené petrželky
1 lžičkanakrájeného kopru
1 lžícekremžské hořčice
sůl

Postup:

1. Vejce dáme do studené vody, přivedeme k varu a po 4 minutách je přendáme do studené vody
2. Jakmile částečně zchladnou, lehce jim na několika místech naklepeme skořápku
3. V kastrolku povaříme asi 5 minut cibulové slupky, přilijeme sójovou omáčku a přidáme polovinu vajec
4. Vaříme zvolna asi 5 minut, pak kastrůlek stáhneme z ohně a vejce necháme louhovat asi 4-5 hodin
5. V jiném kastrůlku svaříme asi 400 ml vody s kari a kurkumou, vložíme zbylá vejce a postupujeme stejným způsobem jako u první várky
6. Z jogurtu, z nakrájené cibulky, pažitky, petrželky, kopru a hořčice připravíme omáčku promícháním všech ingrediencí, kterou podle chuti osolíme
7. Na míse vytvoříme hnízdečka z nakrájeného spařeného pórku, mrkve a žluté papriky
8. Na každé hnízdečko posadíme po jednom oloupaném žíhaném vejci
9. Podáváme je s připravenou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy