REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelné závitky s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené závitky plněné masovou směsí, podávané spolu s omáčkou z rajčat, rajského protlaku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
8 ksvelkých zelných listů
2 lžícemásla
100 mlzeleninového vývaru
Na masovou směs:
500 gmletého masa (vepřového + hovězího)
1 ksvejce
1 kscibule
strouhanka
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
150 mlzeleninového vývaru
1 lžícehladké mouky
100 ganglické slaniny
80 gzakysané smetany
50 grajského protlaku
2 ksrajčat
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zelné listy očistíme, omyjeme, vložíme do vroucí vody, krátce spaříme, pak je vyjmeme a paličkou na maso opatrně rozklepneme tvrdá žebra
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno promícháme v míse s mletým masem, přidáme rozklepnuté vejce, ochutíme solí i pepřem, důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Připravenou masovou směs rozdělíme na zelné listy, které opatrně svineme, převážeme kuchyňským provázkem a v pánvi na rozehřátém másle ze všech stran zlehka opečeme, přilijeme k nim zeleninový vývar a přiklopené asi 20 minut dusíme, pak závitky vyjmeme a uchováme v teple
4. V pánvi lehce vyškvaříme na malé kostičky nakrájenou slaninu, vmícháme na malé kousky nakrájená rajčata s rajčatovým protlakem, přilijeme zeleninový vývar, osolíme, opepříme a promícháme
5. Hladkou mouku dobře rozšleháme v zakysané smetaně, přilijeme ji do omáčky, promícháme, vložíme zpět zelné závitky a vše jen krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy