REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelné závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené listy zelí plněné masovou směsí, opečené na cibulce a pak podušené doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
280 gbílého zelí
200 ghovězího masa
20 gcibule
20 goleje
1 ksvejce
trochu strouhanky
majoránka
červená paprika
mletý pepř
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Očištěné maso umeleme, okořeníme tlučeným kmínem a majoránkou, osolíme, přidáme navlhčenou strouhanku, pak vmícháme vejce a vypracujeme hladkou hmotu
2. Zelí rozebereme na listy a spaříme v horké vodě, tvrdá žebra vykrájíme, zbytek středu zelí nasekáme do náplně
3. Z masové hmoty tvoříme válečky, které zabalíme do listů zelí, ovážeme nití a opečeme na zpěněné cibuli
4. Orestované závitky podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a podusíme doměkka.

Doporučení:

Listy zelí lze nahradit listy kapusty, viz foto.

Poznámka:

Hodnota 4 porcí je 3428 kj.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy