Pokrm z želvího masa konzervovaného ve vlastní šťávě. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.
Ingredience:
Pro 6 osob: | |
500 g | želvího masa konzervovaného ve vlastní šťávě |
200 g | vařeného květáku |
100 g | vařených (konzervovaných) chřestových hlaviček |
100 g | vařeného zeleného hrášku |
60 g | žampiónů |
40 g | hladké mouky |
40 g | másla |
citrónová kůra | |
zelená petrželka | |
trochu vývaru z vařeného | |
želvího masa (šťávu z konzervy) | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, podlijeme ji vývarem (šťávou) a dobře povaříme (omáčka musí být dostatečně hustá!)
2. Do povařené jíšky (omáčky) vložíme na větší kostičky nakrájené želví maso a znovu vše krátce povaříme
3. Nakonec přidáme jemně nasekanou zelenou petržel, hrášek, chřestové hlavičky, uvařený květák na růžičky rozebraný, na plátky nakrájené a na másle podušené žampióny, nepatrně citrónové kůry, trochu přisolíme a silně nahřejeme
4. Hotové ragú upravíme do porcelánové misky
5. Jako přílohu doporučujeme bílé pečivo nebo houskové knedlíčky.
Obměny: Ragú můžeme také přikořenit bílým nebo cayenským pepřem a šalvějí nebo bazalkou.Povrch hotového ragú můžeme ještě ozdobit pravými nebo nepravými vařenými želvími vejci.
Poznámka:Příprava jíšky viz.: Jíška.