REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Želví ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z želvího masa konzervovaného ve vlastní šťávě. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.


Ingredience:
Pro 6 osob:
500 gželvího masa konzervovaného ve vlastní šťávě
200 gvařeného květáku
100 gvařených (konzervovaných) chřestových hlaviček
100 gvařeného zeleného hrášku
60 gžampiónů
40 ghladké mouky
40 gmásla
citrónová kůra
zelená petrželka
trochu vývaru z vařeného
želvího masa (šťávu z konzervy)
sůl

Postup:

1. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, podlijeme ji vývarem (šťávou) a dobře povaříme (omáčka musí být dostatečně hustá!)
2. Do povařené jíšky (omáčky) vložíme na větší kostičky nakrájené želví maso a znovu vše krátce povaříme
3. Nakonec přidáme jemně nasekanou zelenou petržel, hrášek, chřestové hlavičky, uvařený květák na růžičky rozebraný, na plátky nakrájené a na másle podušené žampióny, nepatrně citrónové kůry, trochu přisolíme a silně nahřejeme
4. Hotové ragú upravíme do porcelánové misky
5. Jako přílohu doporučujeme bílé pečivo nebo houskové knedlíčky.

Doporučení:

Obměny: Ragú můžeme také přikořenit bílým nebo cayenským pepřem a šalvějí nebo bazalkou.Povrch hotového ragú můžeme ještě ozdobit pravými nebo nepravými vařenými želvími vejci.

Poznámka:

Příprava jíšky viz.: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy