REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Želví maso dušené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Želví maso dušené podle amerického způsobu. Podáváme jako teplý mezichod.


Ingredience:
Pro 6 osob:
600 gželvího masa konzervovaného ve vlastní šťávě
60 gmásla
3 gškrobové moučky
1/16 lvína chery
1 lžícevody
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Želví konzervu otevřeme, postavíme ji do vodní lázně a silně nahřejeme
2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahřáté na kostky nakrájené želví maso, osolíme, opepříme a asi 2 minuty podusíme
3. Potom maso podlijeme šťávou z konzervy, krátce povaříme, šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve studené vodě, ochutíme vínem a pokrm upravíme do misek.

Doporučení:

Příloha: Bílý chléb nebo dušená rýže.

Poznámka:

Obměna: Místo škrobovou moučkou můžeme pokrm zahustit pěti žloutky na tvrdo uvařenými, prolisovanými a s 5 dkg másla promíchanými. Takto zahuštěný pokrm podlijeme 1/8 l smetany a kromě vínem okořeníme ještě cayenským pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy