REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný závin s uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený slaný závin z listového těsta naplněného sterilovaným sladkokyselým zelím promíchaným s kostičkami uzeného masa a kořením.


Ingredience:
500 gzavařeného sladkokyselého zelí
400 glistového těsta
200 guzeného
1 ksvejce
černý mletý pepř
hladká mouky
drcený kmín
sůl

Postup:

1. Z listového těsta na pomoučněné pracovní ploše vyválíme plát tak 2-3 mm silný
2. Zelí vytáhneme ze sklenice a necháme důkladně okapat, pak ho promícháme s na kostičky nakrájeným uzeným masem, opepříme, dle chuti osolíme
3. Plát těsta poklademe směsí, zavineme do tvaru klasického závinu, těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme drceným kmínem, položíme na plech vyložený papírem na pečení
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy