REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelenožlutý wok s jarní cibulkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs připravená ve woku (velké, hluboké pánvi s kulatým dnem) z červené čekanky, kompotového ananasu, rýže a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 guvařené rýže (200 g nevařené)
500 gananasu v plátcích
500 gčervené čakanky
70 mlsójové omáčky
1 svazekjarní cibulky
5 lžicocta
4 lžíceoleje
1,5 lžícekari
1/4 lvývaru
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak ji zcedíme a necháme důkladně okapat
2. Zeleninu omyjeme a očistíme, nať cibule nakrájíme na šikmo, čekanku nakrájíme na úzké nudličky, plátky ananasu rozčtvrtíme
3. Do nahřáté pánve nalijeme olej, zhruba hrstičku pokrájené jarní cibulky si necháme stranou na ozdobu, zbytek cibulku restujeme asi 3 minuty a to za stálého míchání
4. Přisypeme kari koření, vše zamícháme a rozředíme vývarem
5. Vmícháme pokrájenou čekanku, na prudkém plameni asi 2 minuty povaříme
6. K zelenině přidáme vařenou rýži a pokrájený ananas, dochutíme octem a sójovou omáčkou, za stálého míchání další 4 až 5 minut osmažíme
7. Jednotlivé porce na talířích zdobíme nakrájenou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy