Listy ledového salátu smíchané s cherry rajčátky a salátovou okurkou, zelenina ochucená solí, pepřem a česnekovým dipem, servírovaná s vejcem uvařeným natvrdo, rozkrájeným na čtvrtiny a malou konzervou tuňáka v oleji. Svačinový salát nakonec ozdobený kolečky jarní cibulky.
Ingredience:
Rozpis 1 porci: | |
1 malá konzerva (60 g) | tuňáka v oleji |
5-6 ks | cherry rajčátek |
2-3 ks | listy ledového salátu |
1 ks | vejce uvařené natvrdo |
1/4 ks | salátové okurky |
1 lžíce | česnekového dipu |
pár koleček jarní cibulky | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Listy ledového salátu opláchneme, necháme okapat, pak natrháme na drobnější kousky. Omytá rajčátka přepůlíme, osušený okurek nakrájíme na kolečka, ta ještě přepůlíme.
- Zeleninu dáme do větší mísy, osolíme, okořeníme pepřem, promícháme, přendáme do servírovací misky.
- Na připravený salát vyklopíme konzervu tuňáka i s olejem, zdobíme na čtvrtky pokrájeným vejcem, pokapeme česnekovým dresinkem a dozdobíme kolečky jarní cibulky.
Rozhodně neuškodí salát ještě dozdobit kousky nasekaných bylinek, například petrželkou.