REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninovo-sýrový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto pokladené podušenou zeleninou, zalité smetanou smíchanou se strouhanými sýry a vajíčkem, v troupě zapečené.


Ingredience:
300 ghladké mouky
150 gmásla
1 lžičkasoli
2 ksvajec
máslo na vymazání formy
krupice na vysypání formy
Na náplň:
2 lžícesekaných bylinek (pažitka, petržel, rozmarýn)
200 mlsmetany na vaření
200 gstrouhaného ementálu
100 gžampionů
50 gnivy
3 ksjarních cibulek
1 ksmalé cukety
1 ksstroužku česneku
1 ksčervené papriky
1 ksvejce
špetka perníkového koření
olivový olej

Postup:

1. Změklé máslo nakrájené na menší kousky zapracujeme do prosáté hladké mouky se solí, přidáme vejce a krátce prohněteme, aby vzniklo tužší těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce odležet
2. Do koláčové formy vymazané máslem a vysypané krupicí rukama vtlačíme těsto (po dně i do boků), propícháme vidličkou a přikryté pečicím papírem pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, pak papír sundáme a dopečeme dozlatova dalších 10 minut
3. V pánvi krátce na rozehřátém oleji osmahneme na drobno nakrájené cibulky, oloupaný na plátky nakrájený stroužek česneku, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájenou omytou cuketu a očištěné na tenké plátky nakrájené žampiony, pak vmícháme na jemno nasekané bylinky i špetku perníkového koření a pod pokličkou vše dusíme 10 minut
4. Pak směs rozetřeme na trochu vychladlý koláč, zalijeme smetanou smíchanou s na jemno nastrouhanými sýry a vajíčkem, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy