REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninovo-sýrový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto pokladené podušenou zeleninou, zalité smetanou smíchanou se strouhanými sýry a vajíčkem, v troupě zapečené.


Ingredience:
300 ghladké mouky
150 gmásla
1 lžičkasoli
2 ksvajec
máslo na vymazání formy
krupice na vysypání formy
Na náplň:
2 lžícesekaných bylinek (pažitka, petržel, rozmarýn)
200 mlsmetany na vaření
200 gstrouhaného ementálu
100 gžampionů
50 gnivy
3 ksjarních cibulek
1 ksmalé cukety
1 ksstroužku česneku
1 ksčervené papriky
1 ksvejce
špetka perníkového koření
olivový olej

Postup:

1. Změklé máslo nakrájené na menší kousky zapracujeme do prosáté hladké mouky se solí, přidáme vejce a krátce prohněteme, aby vzniklo tužší těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce odležet
2. Do koláčové formy vymazané máslem a vysypané krupicí rukama vtlačíme těsto (po dně i do boků), propícháme vidličkou a přikryté pečicím papírem pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, pak papír sundáme a dopečeme dozlatova dalších 10 minut
3. V pánvi krátce na rozehřátém oleji osmahneme na drobno nakrájené cibulky, oloupaný na plátky nakrájený stroužek česneku, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájenou omytou cuketu a očištěné na tenké plátky nakrájené žampiony, pak vmícháme na jemno nasekané bylinky i špetku perníkového koření a pod pokličkou vše dusíme 10 minut
4. Pak směs rozetřeme na trochu vychladlý koláč, zalijeme smetanou smíchanou s na jemno nastrouhanými sýry a vajíčkem, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy