REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninovo-sýrový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto pokladené podušenou zeleninou, zalité smetanou smíchanou se strouhanými sýry a vajíčkem, v troupě zapečené.


Ingredience:
300 ghladké mouky
150 gmásla
1 lžičkasoli
2 ksvajec
máslo na vymazání formy
krupice na vysypání formy
Na náplň:
2 lžícesekaných bylinek (pažitka, petržel, rozmarýn)
200 mlsmetany na vaření
200 gstrouhaného ementálu
100 gžampionů
50 gnivy
3 ksjarních cibulek
1 ksmalé cukety
1 ksstroužku česneku
1 ksčervené papriky
1 ksvejce
špetka perníkového koření
olivový olej

Postup:

1. Změklé máslo nakrájené na menší kousky zapracujeme do prosáté hladké mouky se solí, přidáme vejce a krátce prohněteme, aby vzniklo tužší těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce odležet
2. Do koláčové formy vymazané máslem a vysypané krupicí rukama vtlačíme těsto (po dně i do boků), propícháme vidličkou a přikryté pečicím papírem pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, pak papír sundáme a dopečeme dozlatova dalších 10 minut
3. V pánvi krátce na rozehřátém oleji osmahneme na drobno nakrájené cibulky, oloupaný na plátky nakrájený stroužek česneku, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájenou omytou cuketu a očištěné na tenké plátky nakrájené žampiony, pak vmícháme na jemno nasekané bylinky i špetku perníkového koření a pod pokličkou vše dusíme 10 minut
4. Pak směs rozetřeme na trochu vychladlý koláč, zalijeme smetanou smíchanou s na jemno nastrouhanými sýry a vajíčkem, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy