Těsto na koláčky naplněné ochucenou masovou směsí a potřené vejcem, upečené dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
375 g | hladké mouky |
150 g | másla |
150 ml | vody |
špetka soli | |
Na masovou směs: | |
500 g | mletého vepřového masa |
2 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | strouhanky |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
rostlinný olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
1 ks | vejce na potření |
Postup:
1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku se špetkou soli, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, vodu a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout v ledničce
2. Oloupanou cibuli i oloupané stroužky česneku nakrájíme na drobno a orestujeme na rozehřátém oleji, necháme zchladnout, pak vmícháme rozklepnuté vejce, strouhanku, na jemno nasekanou petrželku, mleté vepřové maso a ochutíme solí i pepřem
3. Odpočinuté těsto rozválíme, vykrojíme z něho kolečka, kterými vyložíme zapékací misky, potom do nich rozdělíme připravenou masovou směs, zbylým těstem je pokryjeme a uprostřed vytvoříme malý otvor
4. Potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova (asi 50 minut), pak vyklopíme a podáváme.